TURCIA - CAPPADOCIA

Ziua 1 - 21.09 / Galati – Canakkale

Traversam Bulgaria prin zona de coasta catre Turcia. Seara traversam cu ferry-boat-ul Stramtoarea Dardanele ce leaga Marea Egee de Marea Marmara, si ne cazam la Canakkale (cazare 3* + mic dejun)

Ziua 2 - 22.09 / Canakkale – Troia – Bergama – Kusadasi

Dupa micul dejun ne indreptam catre Troia, legendarul oras unde a avut loc Razboiul Troian. Se viziteaza Cetatea si Calul Troian.

Urmatorul obiectiv este Bergama ce este celebra prin monumentele sale dar si prin faptul ca aici s-a inventat pergamentul. Antica cetate greceasca situata pe dealul din vecinatatea localitatii Bergama adapostea un altar, un teatru cu 80 de gradene, un templu dedicat Atenei si o vestita biblioteca. Pergam, asa cum era stiut orasul, este citat in cartea Apocalipsei ca fiind locasul uneia dintre cele sapte biserici din Asia, pe care o vom si vizita.

Mergem apoi pentru cazare in vestita statiune de litoral Kusadasi (hotel 4* cu mic dejun si cina)

Ziua 3 - 23.09 /  Kusadasi – Efes – Kusadasi

In aceasta zi avem o excursie optionala la Efes pentru a vizita impresionanta cetate antica patrimoniu UNESCO cu Biblioteca lui Celsius, Templul lui Hadrian, Termele romane, Teatrul Mare unde a predicat Sf.Pavel, Templul Zeitei Artemis - una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Vizitam apoi trei obiective de mare incarcatura spirituala: Biserica Efes (una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei); Casa Fecioarei Maria, locul unde a trait Fecioara Maria dupa ce a plecat din Ierusalim, fiind incredintata Apostolului Ioan de catre Mantuitor. Apoi vizitam si Mormantul Sf. Apostol Ioan.

Cei care nu doresc sa mearga in excursie pot ramane in statiune pentru plaja si shopping. Kusadasi (cazare hotel 4*cu mic dejun si cina)

 

Ziua 4 - 24.09 /  Kusadasi – Pamukkale

Pornim catre Pamukkale ("Castelul de bumbac" in limba turca) unde vom vedea impresionantele terasele din travertin, celebre de mii de ani pentru frumusetea lor si pentru apele termale. Apoi vom merge sa vizitam ruinele celebrului oras antic Hierapolis, cu amfiteatrul sau foarte bine conservat, de unde se poate admira toata panorama zonei. Pamukkale (cazare hotel 4* cu mic dejun si cina)

Ziua 5 - 25.09 / Pamukkale – Cappadocia

In aceasta zi calatorim catre Cappadocia si vom admira la Uchisar panorama asupra vaii plina de formatiuni vulcanice impresionante de diferite forme. Cappadocia a fost loc de refugiu pentru multi monahi persecutati de romani. Aici au trait si cei Trei Ierarhi: Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare si Grigorie Teologul. Goreme (cazare hotel 4* cu mic dejun si cina)

Ziua 6 - 26.09 / Cappadocia

Dimineata vizitam Goreme, apreciata drept una dintre cele mai frumoase asezari rurale din lume. Aici casele sunt pe jumatate ingropate in rocile vulcanice ce ascund adevarate labirinturi subterane, iar cerul e patat de baloane cu aer cald. Vizitam bisericile crestine pictate si cioplite in stanca.

La marginea satului Göreme se afla un sit patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Göreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre si chilii ale calugarilor proto-crestini. Peretii asezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin.

Orasele subterane din Cappadocia si-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI – VII, cand crestinii din regiune au fost nevoiti sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi si invadatorii persani. Orasul subteran Kaymakli este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se intind pe opt niveluri. Il vizitam si noi. Goreme (cazare hotel 4* cu mic dejun si cina)

Ziua 7 - 27.09 / Cappadocia – Ankara – Istanbul – cazare

Vizitam capitala Ankara, vechiul Ancyra, care ne incanta cu monumente din epoca romana precum Coloana lui Iulian, ruinele Termelor Romane si Templul lui Augustus. Vizitam aici Mausoleul Ataturk (parintele Turciei moderne). Seara traversam Bosforul si ne cazam in Istanbul (cazare 3* + mic dejun)

Ziua 8 - 28.09 /  Istanbul

Incepem vizita Istanbulului cu Palatul Topkapi - vechea resedinta a sultanilor, unde se afla moastele Sf.Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, sabia Regelui David, turbanul lui Iosif si al lui Avraam, Toiagul lui Moise, Sala tezaurului si Sala haremului sultanilor. Continuam cu  Catedrala Sf. Sofia, Moscheea Albastra si Hipodromul (Fantana Germana, Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita). Urmeaza "Palatul care se scufunda". Dupa-amiaza vizitam Marele Bazar pentru shopping.

Optional: Croaziera de seara pe Bosfor si tur de noapte cu autocarul

Istanbul (cazare hotel 3* cu mic dejun)

Ziua 9 - 29.09 /  Istanbul – Galati

Dimineata se merge la Biserica Vlaherne “Acoperamantul Maicii Domnului”, unde s-a cantat prima data ,,Aparatoare Doamna", atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Continuam cu Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului – aici se afla moastele Sf.Ierarh Ioan Gura de Aur, Sf.Ierarh Grigorie Teologul si Sf Ierarh Vasile cel Mare, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului ,,Ocrotirea Bizantului" si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Tot aici se afla o parte din “Coloana Flagelarii” de care a fost legat Mantuitorul cand a fost torturat. Ultimul obiectiv este Yedikule - Inchisoarea celor 7 turnuri, unde a fost inchis C-tin Brancoveanu cu fiii sai.

 

Ziua 10 - 30.09 / Istanbul – Galati Sosire in Galati in cursul diminetii              

10 ZILE

21.09.21 - 30.09.21

410 e

Plecare din:
 • GALATI

 • BRAILA

 • CONSTANTA

Servicii incluse:
 • 8 nopti cazare cu mic dejun hoteluri de 3* si 4*

 • 5 cine bufet suedez (Kusadasi, Pamukkale, Capadoccia)

 • transport autocar (climatizare, audio-video, internet)

 • ghid specializat de limba romana

Servicii neincluse:
 • intrare la obiective - aprox. 100 euro

 • taxa ghizi turci (escorta) - 15 euro

 • asigurare medicala

Optional:
 • Excursie la Efes, Casa Fecioarei Maria si Mormantul Sf.Ioan Evanghelistul - 20 euro

 • Croaziera de seara pe Bosfor si tur de noapte in Istanbul - 25 euro

 • Excursie cu balonul in Cappadocia - 190 euro

 • Seara turceasca in Cappadocia - 25 euro

Important !  

Necesar pasaport valabil 6 luni de la intoarcerea in tara.

!!! Celor care au achitat dar nu mai pot merge din motive cauzate de situatia actuala si prezinta un certificat medical Covid sau decizie de carantinare, li se restituie INTEGRAL suma achitata.               

SUNĂ 

pentru detalii