top of page

GRECIA "altfel"

Ziua 1 – 12.09 / Galati – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Salonic

Plecare din Galați spre Salonic, la ora 22.00

 

Ziua 2 – 13.09 / Salonic - Larissa

  • Salonic – timp liber pentru servitul mesei și o plimbare reconfortantă. Continuam spre Larissa, unde ne vom caza.

 

Ziua 3 – 14.09 / Larissa – Delphi – Atena - Corint

  • Muzeul Arheologic Delphi – unul dintre cele mai vizitate muzee grecesti, un loc incarcat de mister, ce are la baza cel mai faimos oracol al lumii antice. Străjuit de înălțimile muntelui Parnassos, unul dintre cele mai sfinte sanctuare ale vechilor greci, aici era locul unde zeul Apollo, zeul luminii, vorbea prin gura preotesei Phytia

  • Termopile – scurta oprire in locul celebrei batalii istorice, in care s-au confruntat, in anul 480 i.Hr. grecii condusi de Leonidas, si persii

  • Atena – capitala Greciei, unde ne vom bucura de un tur pietonal, de la Piaţa Syntagma, unde se află Parlamentul păzit de garda evzonilor, apoi pe Ermou, principala arteră comercială pietonală a orașului, până la pitoreasca piaţă Monastiraki, din inima veche a Atenei.

  • Canalul Corint – ce face legatura intre Marea Ionica si Marea Egee

Cazare zona Corint

 

Ziua 4 – 15.09 / Corint – Epidavros – Nafplio - Sparta

  • Epidavros - este cunoscut ca fiind locul de nastere al lui Asclepios, zeul tamaduitor, fiu al marelui Apollo. Asclepieonul era un mare centru sacru de vindecare cunoscut in intreaga lume antica, unde pacientii veneau si vorbeau cu inteleptii sanctuarului care le prescriau diverse tratamente. Se spune ca celebrul Hippocrate a invatat diverse remedii intr-un astfel de sanctuar in Kos. Teatrul antic din Epidavros, remarcabil conservat, este celebru pentru acustica sa aproape perfecta. In antichitate 15.000 de spectatori puteau auzi perfect, indiferent de locul in care erau asezati, ceea ce se intampla pe scena.

  • Nafplio – fermecatorul oras cunoscut ca prima capitală a Greciei moderne, între anii 1827 şi 1834. Oraşul, vegheat de fosta fortăreaţă veneţiană Palamidi, urcata pe culmea unei stânci abrupte, scăldată-n soarele puternic al Peloponesului, păstrează o puternică amprentă a Veneţiei, timp de mai multe secole fiind sub stăpânirea Serenissimei Republici. Paşii ne vor purta spre Biserica Sfântul Spiridon, locul unde a fost asasinat Ioannis Capodistria, primul preşedinte al Greciei, Biserica Sfântul Gheorghe, de secol XVI, ce adăposteşte tronul primului rege al elenilor, Othon de Bavaria, apoi vom ajunge în Piaţa Syntagma, inima centrului istoric, dominată de eleganta clădire a Arsenalului veneţian (astăzi adăpostește muzeul arheologic), ce se găsește față-n față cu o veche moschee transformată-n cinematograf, şi mărginită de terase umbroase şi de faţadele înalte ale vechilor case ce au aparţinut patricienilor veneţieni. De asemenea, se poate vizita muzeul de artă populară Vasilios Papantoniu, care adăpostește o magnifică colecție de costume tradiționale grecești, din toate zonele țării, practic, o frescă a vieții cotidiene grecești în secolul al XIX-lea. Timp liber pentru shopping și plimbări.

Cazare în zona Sparta

 

Ziua 5 – 16.09 / Sparta – Mistra – Patras - Arta

  • Mistra - vechiului oraş bizantin, astăzi oraş fantomă, fostă capitală a Despotatului Moreea, ultimul teritoriu bizantin din Europa, cucerit de turci în 1460, la şapte ani de la căderea Constantinopolelui, şi abandonat în secolul al XIX-lea, după ce Grecia şi-a câştigat independenţa. Chiar dacă este un oraş-fantomă, vestigiile de la Mistra evocă, într-un mod tulburător pentru privitor, splendoarea şi rafinamentul la care ajunsese arta religioasă bizantină, susţinută de mari aristocraţi, în anii dinaintea căderii imperiului sub otomani. Minunatele fresce din biserici, din secolele XIII-XV, atestă artă creştină profundă, plină de viaţă şi emoţionantă, adevărat izvor nesecat al ortodoxiei. Astfel, vom admira Biserica Sfânta Sofia, Palatul Despotului, Casa Lascaris, Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfântul Teodor şi Biserica Maica Domnului Hodighitria, dar şi porţile de intrare în oraş.

Continuam drumul spre Arta, vechea capitală a Epirului si facem o scurtă oprire pentru a admira spectaculosul pod otoman de pe râul Arachthos, cu trecere pe lângă zidurile castelului Arta. Cazare zona Arta.

 

Ziua 6 – 17.09 / Arta – Parga – Metsovo - Salonic

  • Parga - fermecătorul orăşel de pe coastele estice ale Mării Ionice, o destinaţie estivală de top a Greciei, cu plaje renumite. Parga, după două secole de stăpânire normandă, a stat sub veneţieni timp de 400 de ani, amprenta Veneţiei nefiind ştearsă de curgerea vremii. Străduţe înguste, clădiri elegante, viu colorate, cu faţade înalte, magazine cochete, ură farmecul inconfundabil al oraşului, adevărată perlă a ţărmurilor ioniene. Timp liber în stațiune (3-4 ore) pentru plajă, plimbări sau shopping.

  • Metsovo - orașul aromânilor, unde vom avea ocazia să cumpărăm faimoasele brânzeturi locale, socotite cele mai bune din Grecia. Cazare Salonic

 

Ziua 7 – 18.09 / Salonic – Ruse – Bucuresti - Galati

După micul dejun, vom merge să admirăm principalul monument de arhitectură religioasă bizantină din Salonic, Biserica Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir, biserică ridicată pe locul în care sfântul  a suferit martiriul, după care ne vom îndrepta spre locul de panoramă asupra orașului, situat la vechile ziduri bizantine, unde se află Portara, sau poarta principală de intrare în cetate. Plecam spre țară unde vom ajunge in cursul noptii

7 ZILE
12.09.23 - 18.09.23

395 e

Plecare din:
  • GALATI

  • BRAILA

  • SLOBOZIA

  • BUCURESTI

  • GIURGIU

Servicii incluse:
  • 5 nopti cazare cu mic dejun

  • transport autocar, taxe de drum, poduri, parcari

  • ghid insotitor

Servicii neincluse:
  • intrare la obiective

  • asigurare de calatorie (optional)  

SUNĂ 

pentru detalii

bottom of page