top of page

FRANTA / PARIS-VALEA LOIREI

Ziua 1 - 03.06 / GALATI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA

Plecare din Galati la ora 20.00 spre Budapesta.

 

Ziua 2 - 04.06 / BUDAPESTA

Se ajunge in BUDAPESTA in jurul pranzului. Tur de oras: Dealul Gellert-Citadela, Statuia Gellert; Dealul Cetatii - Bastionul Pescarilor, Biserica Mattyas si Palatul Regal; Bulevardul Andrassy - Piata Eroilor.

Cazare si odihna

Optional: Croaziera de seara pe Dunare cu cina bufet inclusa - 28 euro

 

Ziua 3 - 05.06 /  BUDAPESTA - VIENA - MÜNCHEN

Mic dejun. Ne indreptam catre Viena. Tur panoramic cu autocarul in Viena: Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Tur pietonal in centrul vechi: Catedrala Sf.Stefan, Michaelerplatz cu celebrele sale trasuri, Palatul Hofburg (exterior), Piata Maria Tereza

Cazare Munchen

 

Ziua 4 - 06.06 /  MÜNCHEN - STRASBOURG - PARIS

Mic dejun. Plecam spre Strasbourg, capitala regiunii franceze Alsacia, care imbina armonios traditiile germane cu cele franceze. Vizitam impresionanta Catedrala gotica “Notre Dame de Strasbourg” (a 4-a ca inaltime din lume), admiram Palatul Rohan, pitorescul cartier Petit France, Consiliul Europei si Centrul Istoric Grand Ile

Cazare Paris

Ziua 5 - 07.06 /  PARIS - Orasul Luminilor

Mic dejun. Dimineata incepem turul cu autocarul: La Defence (cartierul de zgarie-nori), Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Scoala Militara, Domul Invalizilor (cu mormantul lui Napoleon Bonaparte). Vizitam apoi L`Ille de la Cite - leaganul antic si centrul spiritual al Parisului, unde vizitam Catedrala Notre Dame- cu fatada sa inconfundabila intre cele doua turnuri, devenite celebre datorita personajului lui Victor Hugo din “Cocosatul de la Notre Dame”. Continuam spre cartierul Latin si Panteon cu fatada realizata dupa cel din Roma (un memorial unde odihnesc ramasitele pamantesti ale marilor personalitati franceze, apoi Oprera Garnier- o bijuterie arhitectonica de sec. XIX, Galeriile Lafayette, Place Pigale cu cele mai cunoscute cabarete, intre care si Moulin Rouge. Urcam in Montmartre la Sacre Coeur - construita in stil romano- bizantin dupa razboiul cu Prusia din 1870 si Place du Tertre, faimoasa din perioada in care Montmartre era “Mecca artei moderne” si refugiu pt.

artisti, intre care Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali, etc.

Cazare Paris

 

Ziua 6 - 08.06 /  PARIS - VALEA LOIREI - PARIS

Mic dejun. Incursiune pe Valea Loirei (excursie optionala - 35 euro), un taram excepțional, inscris in patrimoniul UNESCO, datorită diversității biologice dar și pentru bogăția istorică și culturală. Vizitam Castelul Chambord, cel mai mare castel de pe Valea Loirei, care se distinge prin arhitectura sa renascentista de inspiratie franceza si prin interioarele spatioase. Urmeaza Castelul Blois, monument UNESCO candva resedinta favorita a regilor Frantei, unde ne vom o plimba pe stradutele pitoresti ale oraselului, descoperind atmosfera medievala din centrul istoric. In limita timpului ramas, vizitam si Castelul Chenonceau. Pentru turistii care aleg sa ramana in Paris, recomandam deplasare cu RER la Disneyland, ori vizita la Muzeele Luvru si d`Orsay si la Centrul Pompidou cu Atelierul lui Brancusi.

Seara va sugeram o ascensiune in Turnul Eiffel.

Cazare Paris

Ziua 7 - 09.06 / PARIS - VERSAILLES - REIMS - STRASBOURG

Mic dejun. Vizitam Palatul Versailles, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din lume, simbol al monarhiei, remarcabil nu numai prin frumusetea si luxul pe care le degaja, ci si prin importanta sa istorica. Admiram aici vestitele sale gradini, apartamentele regale, Sala oglinzilor si Trianonul (20 euro)

De aici mergem catre Reims, unde vizitam impozanta Catedrala gotica, locul de incoronare al regilor Frantei.

Cazare Strasbourg

 

Ziua 8 - 10.06 / STRASBOURG - MUNCHEN - SALZBURG

Mic dejun. Ne indreptam catre München, capitala landului Bavaria, unde vom descoperi Marienplatz din centrul orasului, cu Noua Primarie de sec. XIX si coloana Fecioarei Maria,

Frauenkirche - catedrala orasului construita in stil gotic si renascentist, Palatul Regal Residenz, Muzeul BMW, Alianz Arena

Continuam deplasarea spre Salzburg, unde ne vom caza.

 

Ziua 9 - 11.06 / SALZBURG - MELK - BUDAPESTA

Mic dejun. Vizitam Salzburg - “orasul muzicii”, cunoscut pentru gradinile si Palatul Mirabell - ridicat de prințul arhiepiscop Wolf Dietrich Raitenau ca reședință pentru amanta sa Salome Alt, Casa lui Mozart - locul in care a copilarit geniul muzicii, Domul in stil baroc, unde acesta a fost botezat si Orasul Vechi protejat de Fortareata Hohensalzburg.

Ne indreptam apoi catre Abatia Benedictina Melk, construita in sec. XI pe o inaltime stancoasa de pe malul Dunarii ce a constituit un important nucleu de cultura.

Optional: Seara traditionala in vestita crama Borkatakomba din Budapesta - 28 euro

Cazare Budapesta.

 

Ziua 10 - 12.06 / BUDAPESTA - GALATI

Mic dejun. Ne indreptam catre casa.

10 ZILE

03.06.19 - 12.06.19

559 e

harta.JPG
Servicii incluse:
  • 8 nopti cazare cu mic dejun - hoteluri 3*

  • transport autocar

  • ghid specializat

  • taxe turistice, taxe de drum, parcari                                

Servicii neincluse:
  • acces la obiectivele turistice 

  • Excursie Valea Loirei - 35 euro

  • Cina traditionala la Budapesta in Crama Borkatakomba - 28 euro (optional)

  • croaziera de seara pe Dunare la Budapesta cu cina inclusa - 28 euro (optional)

  • asigurare medicala de calatorie (optional) - 10 euro

bottom of page